Članstvo

Budistički centar je neprofitna ustanova koja se financira iz članarina, vlastitoga programa i donacija. Za opstanak Centra osobito je važan redoviti prihod koji se ostvaruje članarinama. 

Ovisno o tome koliko se intenzivno želite i možete uključiti u rad Centra, kao i o vlastitim financijskim mogućnostima, možete odabrati između tri vrste članstva. Sve tri su vezane uz uplate na redovitoj mjesečnoj osnovi u razdoblju koje nije kraće od godine dana, a razlikuje ih stupanj pogodnosti koje donose i - naravno - iznos koji se uplaćuje. Članski status donosi ostvarenje posebnih popusta pri plaćanju povremenih i posebnih aktivnosti Centra - tečajeva, ciklusa predavanja, meditacijskih povlačenja i seminara. Svakako je najveća prednost članstva u tome što tako omogućujete glatko djelovanje Budističkoga centra, izvorišta duhovne prakse za sebe i druge.

Članstvo naravno nije preduvjet za sudjelovanje u njegovim aktivnostima. Podršku mu možete dati i redovnim sudjelovanjem u našem programu kao i/ili dobrovoljnim prilozima.


Pridruženi članovi

Namijenjeno prvenstveno svima onima koji žele poduprijeti Centar i tek povremeno sudjelovati u njegovim aktivnostima. Uključuje mogućnost posudbe iz naše bogate knjižnice.
Članarina se plaća mjesečno tijekom najmanje dvanaest mjeseci i iznosi 50 kn.
Pridruženi članovi ostvaruju 20% popusta na programe Centra. 

Pristupnica ovdje.

Puni članovi

Namijenjeno je svima onima koji mogu i žele sudjelovati u redovitim okupljanjima meditacijske grupe dvaput tjedno, i više puta godišnje dolaziti na seminare i povlačenja. Preduvjet za ovu vrstu člnastva je tečaj iz chan meditacijske prakse. Uključuje korištenje knjižnice Centra.
Članarina se plaća mjesečno, tijekom razdoblja ne kraćega od dvanaest mjeseci, i iznosi 100 kn.
Puni članovi ostvaruju 40% popusta na programe Centra.

Pristupnica ovdje.

Puno članstvo moguće je, osim novčano, steći radom u Centru. Nudimo nekoliko vrsta poslova - uglavnom vezanih uz održavanje prostora i dežurstva. 

Pokrovitelji

Namijenjeno je onima koji su odlučili značajno pridonijeti financijskom opstanku Centra, videći ga kao važno mjesto uz koje povezuju svoju duhovnu dobrobit. Uključuje sve pogodnosti punoga članstva.
Članarina je mjesečna i plaća se u razdoblju ne kraćem od dvanaest mjeseci. Iznosi od 250 kn na više.
Pokroviteljima su svi programi Centra besplatni.

Pristupnica ovdje